9 Mart 2008 Pazar

İnternet Explorer 8'i Download

Microsoft, Internet Explorer 8'in ilk beta sürümünü bugün yayınladı. Bizleri bekleyen yenilikleri kendi gözlerinizle görmek ve test etmek için yükleyin.

Microsoft bugün sürpriz bir şekilde Internet Explorer 8'i test etmeleri için kullanıcılara sundu. Yeni sürümle birlikte birçok yenilik geliyor. Bunların belki de en önemlisi IE'nin artık standartlara uyumlu bir tarayıcı olmaya yaklaşmış olması. Daha önce Acid2 testini geçeceği söylenen IE8 testlerimizde ne yazık ki tam olarak bu testi başarıyla geçemedi. Yine de önemli gelişmeler var, sanıyoruz nihai sürümüyle birlikte var olan problemler de ortadan kalkacaktır.
Windows Live hizmetleri artık tarayıcının içine gömülmüş durumda. Örneğin bir kelimeyi seçip Encarta kullanarak anlamına bakabiliyor, ya da diller arasında çeviri yapabiliyoruz. Ayrıca Internet Explorer 7 "gözüyle" dolaşmamızı sağlayan bir IE7 emülatör tuşu da eklenmiş. Bunlar göze batan değişiklikler.

Risk Sizin

Biz her zamanki uyarımızı yapalım: Bu sürüm Microsoft tarafından sadece web geliştiricileri ve tasarımcılarının denemesi amacıyla sunuldu. Sürekli kullandığınız makinede test etmeniz doğabilecek sorunlar nedeniyle önerilmiyor. Yazılımı kurduktan sonra kaldırmak mümkün, yani biz henüz denemesek de bir göz atıp eski sürüme dönebilirsiniz.

İndirme bağlantılarına ulaşmak için tıklayın (İngilizce)

Hiç yorum yok: